Kundalini Awakening Process

Wat is Kundalini Energie?

Kundalini is een zeer krachtige, intelligente energie in ons. Het is werkzaam in ieder mens en stroomt in lichte mate altijd door het lichaam. Dit merken we vaak niet omdat we veel blokkades en trauma’s hebben.

Als Kundalini energie wordt geactiveerd, maakt het haar weg door je  energetisch lichaam (chakra’s), waar het alles verwijderd wat jou niet meer dient. Je blokkades, belemmerende overtuigingen en trauma’s kunnen hiermee worden opgeruimd.  

Wanneer Kundalini energie ontwaakt is het vaak zeer transformerend. Een ontwaakte kundalini kan onvoorstelbaar mooi zijn. Het kan je helpen om het hogere bewustzijn te ervaren, je toegang geven tot boven-natuurlijke vaardigheden, je hart te openen, je vibratie te verhogen, het manifesteren te verbeteren en je creativiteit te vergroten. Je komt weer in eenheid met jezelf en je gaat je weer herinneren waarvoor je hier gekomen bent.

Wat is een Kundalini Energy Awakening?

 • In de Kundalini Energie Awakening sessies komen we in verbinding met een veld van intelligente energie. Het nodigt onze individuele energiesystemen uit om van binnenuit te ontwaken. Het opent de deuren om een bijzondere reis van zelfontdekking te maken. Wanneer wij met deze energie omgaan en onze levensenergie begint te stromen is het als een dans, een energetische Innerdance.
 • Deze energetische ervaring is een uitnodiging. Op een diep niveau, wanneer je de uitnodiging aanvaardt, ben jij degene die dit laat gebeuren, jouw energie ontwaakt. Niet vanuit het denken, maar vanuit een veel dieper deel van jezelf.
 • Daarom kan niets worden geforceerd en zal je energie zich alleen op een natuurlijke manier openen, een manier die perfect past bij je lichaam en ziel. Soms ontvangen we iets wat we niet verwachten en dat kan een veel groter geschenk zijn dan krijgen waar je op hoopte.

Wat is het doel van Kundalini Energie sessie?

 • Connectie met je Zelf, dat deel in jou wat je leven geeft.
 • Overgave aan je eigen levensenergie.
 • Jouw levensenergie gaat mee actief worden.
 • Doel om in eenheid te komen.
  We kennen allemaal het gebaar Namasté (Hindi: नमस्ते - Nepalees: नमस्कार) is een groet en mudra. Het woord heeft zijn oorsprong in het Sanskriet "nam" (buigen) en betekent "ik buig voor jou". In yoga heeft de namasté mudra, ook wel het respectgebaar, de symbolische betekenis van "ik buig naar de godheid in jou". Het staat symbool voor respect. "De ziel in mij, groet de ziel in jou". In dit werk zoeken we de verbinding met onze eigen ziel. (De handen tegen elkaar staan hierbij symbool voor de perfecte eenheid die we misschien wel zijn voordat we in dit aardse leven komen) Voor geboorte zijn we een perfecte eenheid. Maar als we geboren worden komen er in het aardse leven dingen voorbij
 • (Linkerhand) dit ben jij ZELF, datgene dat er eeuwig is. Degene die je was toen je 3 was, maar ook toen je 12 was en ook in het hier en nu.
 • (Rechterhand) is het leven met alles wat voorbijkomt. We zijn in ons dagelijks leven drukke mensen met alles wat we moeten doen: werken, boodschappen doen, andere mensen verzorgen, maar ook onze emoties enzovoorts.

Namaste laten zien met afstand tussen linker en rechterhand) Dit proces van Kundalini Energy wil jou weer bij het ware Zelf brengen door alles wat ertussen (tussen Linker en rechterhand) zit met liefde en respect op te ruimen. Dit kan niet in 1 keer, het gaat in stappen of fasen. Jouw zenuwstelsel zou het anders ook niet aankunnen. Daarom noemen we dit werk ook wel een Kundalini Awakening Practice. We worden beter in de overgave, kunnen meer opgaan in de ervaring en voelen meer bereidheid diep te duiken met meer ervaringen.

Wat gebeurt er tijdens de sessie?

 • Jullie gaan een energetische ervaring in
 • Jullie gaan strakjes liggen met het hooft naar ….. (midden)
 • Je hebt je ogen dicht, dit geeft een stukje privacy omdat je weet dat mensen niet naar je kijken. Een ander ding is dat je uit de sessie gaat zodra je jouw ogen opendoet.
 • De muziek staat hard aan; Deze harde muziek help om de gedachten te verstillenen en het geeft privacy omdat door de harde muziek deelnemers je niet of minder goed kunnen horen.
 • We raken je energetisch maar ook fysiek aan. Je kunt al ervaringen hebben voordat er iemand bij je is geweest, het komt uit het veld, niet van de facilitator.
 • De universele intelligente energie nodigt jouw levensenergie uit om wakker te worden en over te gaan tot een “Inner dance”. Je zou het ook kunnen zien als moeder aarde die ons weer wakker schud.
 • Deze uitnodiging betekent dat je ook iets moet aannemen, dus dat vraagt ook wat van jou. Dat betekent dat we SAMEN gaan kijken hoe zich dat bij jou gaat ontvouwen.

Wat kan iemand ervaren tijdens een sessie?

 • Het kan zijn dat zintuigen actief worden je kunt dingen gaan voelen, gaan zien (beelden), horen, ruiken, proeven.
 • Het kan zijn dat je andere energetische ervaringen gewaard bent in je lichaam.
 • Je kunt een visuele ervaring hebben. Het ‘derde oog’ is aangewakkerd. Je ziet licht, kleuren, beelden, of visioenen
 • Het kan zijn dat je emoties gaat ervaren. Het kan zijn dat je moet lachen, dat je verdriet ervaart of dat je boosheid kan voelen. Voel de vrijheid om je te uiten, als je bijvoorbeeld voelt dat je moet lachen lach dan. De uiting van emoties is meer dan welkom. Waar anders dan hier kun je je eens laten gaan.
 • Het kan zijn dat je gaat bewegen; met dit werk is het bijzonder dat het kan zijn dat je lichaam gaat bewegen. Waarom? Als de energie gaat stromen door al die nadi’s kan het zijn dat je lichaam vanzelf gaat bewegen. Nadi’s zijn energiebanen in het lichaam en in het lichaamsveld. Als die weer actief worden gaan ze zelf verder openen en doet het lichaam bewegingen dat proces te helpen. Dus het kan zelfs zo zijn dat je lichaam in verschillende yoga houdingen wil komen. Bewegen is niet beter dan stil liggen. Het is maar 1 van de aspecten die kan gebeuren tijdens de sessie. Maar als je de impuls voelt van binnenuit, ga dan mee met jouw lichaam,
 • Het kan zelfs zo zijn dat je gaat zitten, staan, of andere bewegingen maakt. Blijf in de buurt van je yogamatje. Als je denkt dat het voor jou vast niet gaat werken. Je hoort je buurman of buurvrouw en daar gebeurt al van alles en bij jou niet; gun jezelf de tijd. Overgave is een kunst en het kan en MAG even duren voordat je er in komt. Een sessie duurt meer dan een uur; het is okay als je ligt en naar de muziek luistert.

Wat word er van de deelnemers verwacht?

 • Deelnemers liggen op een matje of matrasje
 • Met hun hoofd richting het midden (of wat van toepassing is)
 • Deelnemers houden hun ogen gesloten, dit geeft een stukje privacy voor anderen
 • De facilitator is een katalysator voor de energie. De energie doet een uitnodiging aan jouw leverenergie om meer in beweging te komen. Het is aan de deelnemer of hij/zij die uitnodiging aanneemt
 • Het enige wat de deelnemer hoeft doen is te ervaren wat het met hem of haar doet, in overgave. De uitnodiging op diep niveau aannemen en zich over te geven aan het proces.
 • Overgave is voor sommigen een kleine opgave voor anderen meer een uitdaging.