Wat is Energetische Therapie?

Energetische Therapie

Energetische therapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt aangesproken. Met een grote variatie aan unieke behandelmethoden op de aura, meridianen en chakra´s kan een klacht op meerdere niveaus behandeld worden. Door het invoelen van de therapeut tijdens de behandeling kunnen onbewuste blokkades aan het licht komen en na de behandeling besproken worden om zo inzicht te krijgen in de volgende stap in het helingsproces.

Hoe werkt het?

De energetische behandeling bestaat uit de overdracht van universele energie. Deze universele energie is altijd in ons lichaam aanwezig en een klacht of ziekte geeft aan dat er een blokkade of disbalans is in deze energie. De energetische therapie is erop gericht om spanning los te laten, blokkades op te heffen en de balans in lichaam en geest te herstellen.

Praktisch gebeurt de overdracht van deze energie aan de hand van handoplegging, zachte aanrakingen. Dit gebeurt liggend of zittend, afhankelijk van de behandeling.

Elke behandeling wordt altijd afgestemd op het klachtenpatroon van de cliënt. Na de behandeling wordt er ruimte gemaakt om ervaringen te delen. De therapeut zal benoemen wat er tijdens het invoelen naar voren kwam en ingaan op vraagstukken of zaken waar je mee zit.

Dus of je nu fysieke klachten ervaart, emotionele stress of gewoon je algemene gezondheid wil onderhouden, de energetische massage is een krachtige manier om het welzijn te bevorderen.